Ett stort tack till alla som som hjälpt till med almedalskampanjen samt er där hemma som stöttat oss och gjort resan möjlig! Vi har fått så mycket positiv respons på kampanjen, det har varit fantastiskt kul och stärkande för vår organisation! Veine Haglund har spelat in alla seminarier och Louisa Wickström har fotat - vi kommer släppa seminarierna på Youtube löpande under sommaren. Här är några bilder samt smakprov från kampanjen:

Det hettar till i debatten

I denna fullsatt paneldebatt ställer vi politiker till svars för utvecklingen som varit - vem bär ansvaret för den höga inflationen, skuldsättningen, Riksbankens monsterförlust och risken för en kommande finanskris? Och vad bör göras, vad har politikerna för lösningar? Se ett kort utdrag ur debatten här. Hela debatten kommer publiceras på Youtube snart - vi återkommer med mail!

Aktivism hela veckan

Robert Persson, Louisa Wickström och Veine Haglund har packat upp bordet och roll-upen och står redo för en ny kampanjdag i Almedalen! Tyvärr missade vi ta en gruppbild på alla för energin var på topp och alla jobbade parallellt på olika håll med seminarier, fotografering och samtal. Övriga aktivister i Almedalen som inte syns här var: Samuel, Emil, Ylva och Kjell.

Sång på torget

"Jag är en bank - den intelligenta pengamaskinen!"

Veine Haglund framför sitt nykomponerade mästerverk - "Jag är en bank - den intelligenta pengamaskinen" på stämband i samband med att han håller tal på torget på Donners plats.


Vad hände under Almedalsveckan?


Samtal vid vårt bokbord

Veckan inleddes med att vi anlände till Visby med Gotlandsfärjan under tisdagen. Vi packade upp vårt bokbord och vår roll-up centralt utanför Campus Gotland. Intresset för vårt bokbord var stort, vi samtalade med riksdagspartier, forskare, journalister, allmänheten och chefer från näringslivet under fem intensiva dagar. Vi fick många nya spännande kontakter och väckte uppmärksamhet för Sveriges viktigaste politiska fråga - hur pengar skapas, cirkuleras och förstörs.

Seminarier och paneldebatter

Vi arrangerade 8 seminarier under veckan med riksdagsledamöter, representanter från näringslivet, akademin, media och från Positiva Pengar. De flesta av våra föreläsningar och paneldebatter var fullsatta, vilket var jättekul! Många kom fram efteråt och var mycket nöjda, "superintressant", "jättebra att ni lyfter detta", "Varför skriver ingen i media om detta?" var vanliga kommentarer. Många skrev upp sig på nyhetsbrevet och vi fick flera nya medlemmar. Här är några bilder från seminarierna.

Hemresa

Trots fem intensiva kampanjdagar fulla av seminarier lyckades vi under sista dagen, lördagen, samla en full lokal för en föreläsning och finanskriser samt en paneldebatt om vad som kommer bli framtidens pengar. Därefter pustade vi ut och firade. Vi reste hem med färjan lördag kväll under intensiva och spännande samtal. Vill du följa med oss nästa år? Prenumerara på vårt nyhetsbrev och håll utkik efter anmälan under året i inkorgen! 🙂


Med detta vill vi önska er en riktigt skön och härlig sommar. Njut av det vackra vädret och av våra seminarier, filmer och paneldebatter som kommer publiceras löpande hela sommaren 🙂

Samuel Färdow Kazen,
Kampanjledare för Positiva Pengar


Rekommenderade artiklar

>